Mensen maken geschiedenis

43/50 Geert Poppe

Geert Poppe onderhoudt en ontstoort al 28 jaar installaties in de Eindassemblage. Hij is een crack in zijn werk, én hij houdt van een uitdaging. In zijn vrije tijd wisselt hij zijn werkplunje in voor een koksmuts. “Niet om er rijk mee te worden” lacht hij. “Met mijn pannenkoekenkraam ben ik present op evenementen voor één of ander goed doel.” Geert bakt niet alleen pannenkoeken, maar ook poffertjes, wafels en oliebollen. Bij goed weer kan je hem treffen met zijn zelfgemaakt ijskarretje. “Ik doe het om iets te zien ontstaan, en groeien, en om er mensen plezier mee te doen. Als de mensen gelukkig zijn, dan ben ik dat ook.”
Voor zijn hobby maakt hij pralines in zijn kelder, die hij speciaal daarvoor inrichtte. Hij weet één en ander af van robots, maar het is hem nog niet gelukt om zijn proces te automatiseren - ook al heeft hij er wel al over nagedacht. Voor bijzondere gelegenheden maakt hij zelf gepersonaliseerde pralinevormen. Hij vertrekt van een tekening en etst een eerste vorm in koper om daarmee meerdere vormen te persen in plastic dat gerecupereerd is van waterflessen. Zo mocht Geert in 1991 voor Volvo chocolaatjes maken in de vorm van de nieuwe Volvo 850, die dan op de Frankfurt Motor Show werden uitgedeeld.
Onlangs kwam Geert met nog iets nieuws. Voor de koffiedrinker die wil ontwennen van suiker bedacht hij een doos suikerklontjes waarvan het formaat geleidelijk aan vermindert. Hij mocht zijn uitvinding presenteren op de TV-show van Bart Peeters en Siska Schoeters. Zij vonden het een briljant idee, maar daar blijft het wel bij, “Want Volvo komt en blijft altijd op de eerste plaats.”

Geboren: 1965
In dienst: 1987
Personeelsnummer: 2568

Naar boven