Mensen maken geschiedenis

31/50 Philippe Vandoorne

Philippe heeft een passie voor techniek, voor alles wat motorisch aangedreven wordt, Hij is een verwoed motorrijder, en houdt ervan om zijn passie te combineren met het verkennen van de wereld op zijn tweewieler.
In 1988 ruilde hij zijn job in een garage van Mercedes in voor Volvo.
“Een moeilijke keuze,” herinnert Philippe zich. “Met mijn interesse voor automechanica kon ik mij volledig uitleven in mijn job - auto’s onderhouden. Auto’s evolueren razendsnel, en het was boeiend om bij te blijven, om mij voortdurend bij te scholen.”
Waarom hij Dan toch de overstap gewaagd heeft? “Volvo had een goede naam, en bood vooral werkzekerheid, én een beter loon. Ik kwam terecht in een fijn bedrijf, en kreeg een job met een grote mate van zelfstandigheid.”
Philippe onderhoudt nu geen personenauto’s meer, maar ander rollend materieel, vooral heftrucks en treintjes die onderdelen aan de lijn brengen. “Vroeger waren daar ook nog tugmasters bij, en stradler carriers, en de Dikke Bertha die 42 ton kon verzetten, allemaal machines die gebruikt worden om containers van het Sifferdock in de fabriek te brengen. Nu zien we een evolutie naar minder heftrucks, en meer treintjes.”

Naast mechanica heeft hij ook een grote kennis van de electronica nodig. “Soms mis ik wel het werken aan personenauto’s,” zegt Philippe. “Het is ongelooflijk hoe de technologie in de auto’s geëvolueerd is. Maar elk stukje techniek biedt mij altijd weer een mooie uitdaging.”

 

Philippe Vandoorne
Geboren: 1963
In dienst: 1988
Personeelsnummer: 2954

Naar boven