Mensen maken geschiedenis

27/50 Hans Martens

Dinsdag 30 juni moest de laatste schooldag worden van Hans Martens, maar hij had al een contract op zak en mocht beginnen bij Volvo Car Gent. “Ik volgde Elektriciteit, hoewel mijn hart bij Mechanica lag,” zegt Hans. Dus Hans sprong een gat in de lucht: hij kon auto’s gaan bouwen!
“We bouwden toen 70.000 auto’s per jaar, en toen was dat erg veel,” herinnert Hans zich.
Hans heeft in elke shift gewerkt, en in elke afdeling. Hij begon in de Eindassemblage, op de high carrier lijn, de voorloper van de wedding. “De sfeer was enorm goed. De 700-reeks was enkele jaren daarvoor gelanceerd, en de productie liep erg goed. We hebben zelfs 27 zaterdagen na elkaar gewerkt. Er was nog geen sprake van inhaalrust; alles werd gewoon uitbetaald en we kregen een bonus van duizend frank.” Daarna ging Hans over naar Materiaalbehandeling. Hij werd ook instructeur om nieuwe heftruckbestuurders op te leiden. “We deden jarenlang mee aan heftruckwedstrijden,” weet Hans nog. “En we waren een vaste waarde - collega Alex Pielaet was de koploper in het aantal overwinningen.”
Hans werkte in de Eindassemblage, de Spuitfabriek, de Lasfabriek, en Logistiek. Zijn brede ervaring kan hij nu ook gebruiken als gids voor familiebezoeken.
“De autosector kent ups en downs,” besluit Hans. “Blijf niet bij de pakken zitten als je een tegenslag hebt. Grijp de kansen wanneer ze zich voordoen. Ook al heb je eens een trein gemist, houd je dan klaar want vroeg of laat komt er een nieuwe trein voorbij. Ik hoop dat ik nog vele jaren deel mag uitmaken van deze grote Volvo-familie.

Hans Martens
Geboren: 1967
In dienst: 1987
Personeelsnummer: 2567

Naar boven