Mensen maken geschiedenis

23/50 Frédéric De Backer

Frédéric De Backer is een gedreven teambegeleider in de motorenafdeling, Engine Center Gent. Een bijzondere uitdaging gaat hij niet uit de weg. Wat dacht je van de Tour de France rijden, één dag voor de profrenners? Exact hetzelfde rittenschema, dezelfde cols maar dan zonder de professionele entourage van de echte profs. Met als doel: geld inzamelen voor het Kinderkankerfonds. “Voor mij is het vanzelfsprekend om ‘iets’ te doen voor een goed doel. En dat het iets voor kinderen moest zijn, dat stond ook buiten twijfel. Kinderen die door kanker worden getroffen, het blijft één van de meest onrechtvaardige dingen die er zijn.” En dat ‘iets’ dat hij wou doen, dat overstijgt de sportieve prestaties van de gewone man. 3344 km, zware bergritten, drie weken afzien: hij heeft het er graag voor over. “Ik combineer mijn hobby, het wielrennen, met een goed doel – een betere motivatie is er niet voor mij.”
Trouwens, Frédéric is niet aan zijn proefstuk toe. In 2012 reed hij al eens zijn Tour de France. “Het was soms verschrikkelijk afzien, maar ik put kracht uit het feit dat ik mijn gezond en fit lichaam kan inzetten om geld in te zamelen, voor kinderen die het aan kracht ontbreekt. Het is het afzien waard.”
Verder organiseert Frédéric nog tal van wielerevenementen en verkoopt hij polsbandjes ten voordele van de Kinderkankerfondsen over de hele wereld.
Nu is hij volop aan het trainen. Neen, veel vrije tijd rest er niet. “Als vrijgezel kan ik het me permitteren om alles in te zetten op de Tour en het goede doel. En het voelt goed dat collega’s me steunen, dat mensen zelf vragen of ze een polsbandje kunnen kopen. Dat maakt het voor mij allemaal de moeite waard."Frédéric De Backer
Geboren: 1983
In dienst: 2006
Personeelsnummer: 25919

Naar boven