Mensen maken geschiedenis

22/50 Jean-Paul Callewaert

Je zou het hem niet meteen meegeven, maar Jean-Paul Callewaert is gek op sport en beweging. “Ik besef dat het wat raar klinkt,” lacht Jean-Paul. “Ik weeg te veel, maar toch.”
En inderdaad, als hij een wielerkoers op rollen organiseert, kruipt hij zelf ook op de fiets, en zijn tempo ligt indrukwekkend hoog, ook al gutst het zweet uit al zijn poriën. Jean-Paul Callewaert is voorzitter van de Vriendenkring, en hij doet niets liever dan collega’s bij elkaar brengen na het werk. Voetbal, wielrennen en hengelen zijn de populairste activiteiten, maar er bestaat een club van oldtimer-liefhebbers, joggers, biljarters en zelfs LAN-gamers.
“Mensen bij elkaar brengen, daar doen we het voor,” aldus Jean-Paul. “Natuurlijk praten we veel over Volvo, maar ook over andere zaken. Het is fijn dat we als groep de schouders onder een organisatie zetten, en dan zien dat alles goed loopt.”
Eén van de zaken is de jaarlijkse Sportdag. Het sportieve aspect is belangrijk, maar ook het samenbrengen van de collega’s, hen laten kennismaken met nieuwe sporten, en dan ‘s avonds de klassieke apotheose: de barbecue, gevolgd door een fuif. Op zo’n momenten zie je dat Volvo een levend bedrijf is, dat draait op vriendschap en enthousiasme.”
En enthousiasme heeft Jean-Paul zeker nodig. De Vriendenkring doet veel, erg veel, met bescheiden middelen, en alles draait op vrijwilligers. Jean-Paul: “Het is fantastisch dat Volvo het jubileumjaar ook heeft uitgeroepen tot een jaar van sport en beweging. Dat geeft ons een enorme duw in de rug.”Jean-Paul Callewaert
Geboren: 1959
In dienst: 1982
Personeelsnummer: 1390

Naar boven