Mensen maken geschiedenis

16/50 Elsy Vandenheede en Peter De Leenheer

Dit wordt een buitenbeentje, want we portretteren niet één, maar twee collega’s. Weliswaar twee collega’s die elkaar via Volvo gevonden hebben, en dan beslist hebben om méér met elkaar te delen dan hun passie voor het
Zweedse merk. Elsy en Peter zijn allebei teambegeleider in de Eindassemblage. Peter weet het nog goed: “Het was
op een donderdagavond in 2000. We werkten flexibel door na de late shift, en toen kreeg ik Elsy in het vizier. We
werkten allebei op de Pre-trims, maar in een ander team. Het klikte meteen. We plaagden elkaar wat, en we wisten
allebei: dat wordt iets moois." Elsy en Peter werden al vlug een koppel. De collega’s bekeken dit met een goedkeurend oog. “Ze werkten zelfs dubbel om ervoor te zorgen dat wij samen een individuele pauze konden nemen,” weet Elsy nog. “Dan gingen we samen een koffie drinken, of een sigaretje roken. Ik heb dat altijd erg fijn gevonden van de werkmakkers. Wat niet wegneemt dat we als koppel ook wel eens geplaagd werden!”
In 2002 werd hun zoon geboren, het jaar daarop trouwden ze, en kwam er een dochter bij. “Ik ben al twintig
jaar getrouwd met Volvo, en al vijftien jaar met Elsy,” zegt Peter. “Dat wil toch iets zeggen. We zijn met elkaar getrouwd, maar toch ook met Volvo. We zijn nu allebei teambegeleider, en we houden van onze job. Ons werk brengt een verantwoordelijkheid mee, en ja, we nemen ons werk altijd wel een beetje mee naar huis. Maar verder zie ik toch vooral voordelen van getrouwd te zijn met een collega.”
Peter en Elsy werden - niet toevallig - geportretteerd aan de wedding in de Eindassemblage, waar het koetswerk en het chassis in de echt verbonden worden.

Elsy Vandenheede
Geboren: 1975
In dienst: 1999
Personeelsnummer: 9212

Peter De Leenheer
Geboren: 1976
In dienst: 1995
Personeelsnummer: 7571

Naar boven